Tuintip >

Geef uw tuin regelmatig water tijdens de zomer.

Projecten

Een kleine impressie van wat Montferland hoveniers zoal heeft gerealiseerd.

Elk project is een creatieve uiting van de stijl en smaak van de betreffende klant.

Modern landelijk


De kleuren wit en grijs van de woning komen terug in de materialen in de tuin. Het veevuldig gebruik van siergrassen zorgt voor verbinding met het graslandschap dat het uitzicht domineert.
 

Strak modern

Materialen in antraciet-tinten gecombineerd met beplanting in verschillende tinten groen. De uitsluitend witte bloesem zorgt voor rust.
 

Onderhoudsvriendelijk

Dwarslijnen van strakke pergola's en siergrassen zorgen voor een doorkijk naar verschillende 'kamers'. 
 

Modern

Moderne onderhoudsarme tuin met duurzame materialen en een sobere beplanting. Lengtelijnen op verschillende niveaus contrasterend tegen een wit gestucte muur. In het basaltsplit een door Platanen overdekt schaduwterras.
TooltipSchaarse beplantingDuurzame materialen
Contrasterende witgestucte muur
 
 

Achtertuin


Terrassen, verhoogde borders en paden van basaltsplit rondom een centraal gelegen gazon, dat als constant groen vlak rust uitstraalt.
 
 

Historisch

Historische tuin op landgoed Bingerden die internationale bekendheid geniet om het grote aantal soorten geurende rozen, weelderige borders en (topiary) strak geknipte buxus en taxus hagen en vormen. Wij zorgen er al meerdere jaren voor dat de tuinen er strak en verzorgd bijliggen voor de open dagen in juni.

 
 

Vijvertuin

Grote vijver omringd door terrassen op verschillende niveaus. Het grote aantal bomen geeft de tuin een intieme sfeer. De muren en paden van rode metselstenen zorgen voor een mooi contrast met de beplanting.


 

Landelijk

Landelijke tuin met vergezichten afgewisseld door strakke hagen.
 
 
 

Buxus-renovatie

50 jaar oude buxusfiguren op landgoed BingerdenIn de loop van de tijd zijn de figuren steeds dikker geworden, waardoor de oorspronkelijk bedoelde vorm niet meer goed zichtbaar is
Op landgoed Bingerden hebben we een aantal 50 jaar oude buxusfiguren rerenoveerd. Houd de muis boven de foto's voor meer uitleg
In juli 2013 zijn we begonnen met het helemaal kaal snoeien van de buxus en het in model knippen van de hoofdstruktuur van de planten. We hebben op warme dagen met veel zon de planten afgedekt met schaduwgaas om verbranding tegen te gaan.In mei 2014 hebben we de eerste knipbeurt gedaan volgens de nieuwe modellen. We knippen dan de takjes wat korter dan het model zodat ze nog gaan vertakken. Hierdoor krijg je stevigere planten met veel vertakkingen en dus een dichtere buitenkantIn twee jaar tijd zijn de figuren bijna weer helemaal in de gewenste vorm
 
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat Montferland hoveniers kan doen. Bent u hierdoor ge├»nspireerd? Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek hoe uw tuin kan veranderen!