Tuintip >

Kinderen en Taxus? Verwijder de giftige besjes uit de haag.

Landgoed

Is uw tuin een slagje groter? Ook dan kunnen wij het onderhoud voor u verzorgen, inclusief renovatie en vormsnoei.
 

Landgoederen

Eén van de specialismen van Montferland hoveniers is het onderhoud van landgoederen. We spreken van een landgoed als op een terrein verschillende functies als landbouw, bosbouw, cultuurhistorie, landschap, bewoning en recreatie worden gecombineerd. Vaak zijn er parken of grotere tuinen aanwezig. Het onderhoud daarvan vraagt om specifieke kennis en vaardigheden, vanwege de cultuurhistorische waarde en de vaak eeuwenoude planten en bouwwerken.
 

Historische tuin op landgoed Bingerden

 

Border met historische plantensoorten op landgoed Bingerden

Border met historische plantensoorten op landgoed Bingerden
 

Historie

Waar een gewone tuin gemiddeld zo'n 20 jaar mee gaat, blijft een landgoed vaak eeuwen bestaan. Elke aanpassing moet daarom ook op de lange termijn mooi en praktisch zijn.
 
Het soms eeuwenoude verleden brengt ook met zich mee dat rekening moet worden gehouden met zichtlijnen en de opzet zoals die destijds door de tuinarchitecten is bedacht. Zichtlijnen zijn doorkijkjes het bos of park in, vaak vanuit belangrijke kamers in het huis. Aan het eind ervan kan een ornament of bezienswaardige boom staan.
 
 
Op een landgoed tref je monumentale planten en bomen aan. Soms worden oude soorten bloemen en planten ook opnieuw gekweekt om het cultuurhistorische aanzicht te behouden.

 

Technieken

Bij het onderhoud van een landgoed worden technieken gebruikt die in reguliere tuinen minder vaak voorkomen, zoals het onderhoud van leifruit en het restaureren van oude hagen en bouwwerken.
Een bijzondere kunst is ook het vormsnoeien van hagen en struiken. Dit is in de loop der jaren een specialiteit geworden van Montferland hoveniers.
 

Vormsnoei op landgoed Bingerden

 

 

Bingerden

U kunt het werk van Montferland hoveniers bewonderen bij landgoed Bingerden in Angerlo. Dit landgoed staat bekend om zijn oude hagen die in diverse vormen zijn geknipt.

Wij verzorgen daar onder andere het knippen van hagen, het vormsnoeien van oude beplanting en het onderhoud van borders en overige aanplant.

Wilt u meer weten over landgoed Bingerden, kijk dan op www.bingerden.com.