Tuintip >

Geef uw tuin regelmatig water tijdens de zomer.

Onderhoud

U heeft een prachtige tuin maar geen "groene vingers" of gewoon te weinig tijd? Wij verzorgen met plezier het onderhoud van uw tuin.

Tuinonderhoud is niet voor iedereen altijd een aangename bezigheid. Soms zijn er ook moeilijke of grote klussen die aangepakt moeten worden. Vaak is het in die gevallen handig om iemand met vakkennis erbij te halen, zoals bijvoorbeeld voor het snoeien van fruitbomen om de oogst te bevorderen.

Wij kunnen het onderhoud van uw tuin geheel of gedeeltelijk voor u uitvoeren. U kunt zelf aangeven welke werkzaamheden u gedaan wilt hebben. 

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren.

 

 

 

Onderhoud algemeen


Snoeiwerk 
Heesters, vaste planten, rozen, klimplanten, bomen en fruitbomen moeten jaarlijks worden gesnoeid. U kunt bij ons ook terecht voor de wat meer specialistische werkzaamheden zoals de verjongingssnoei van oude fuitbomen of het snoeien en aanbinden van lei- of vormbomen. Ook kunnen we bomen kleiner snoeien zodat ze minder schaduw en overlast geven.

 


Hagen knippen
Hagen kunnen worden geknipt in strakke of natuurlijke vormen. We knippen hagen tot wel zes meter hoog! Een specialiteit van ons is het renoveren en smaller maken van oude hagen.
 


Bemesting
Voor borders, bomen en hagen gebruiken wij een organische bemesting die verrijkt is met micorrhiza schimmels. Planten vergroten hiermee hun worteloppervlak waardoor voeding en water beter kunnen worden opgenomen. Om de bodem te verbeteren gebruiken we wormencompost, dat vrij is van onkruidzaden en een duidelijk zichtbare verbetering geeft in de groei en bloei van de planten.
 


Algenbestrijding 
Zodra de temperatuur in het voorjaar weer boven de 15 graden celcius komt, kunnen wij een biologisch middel aanbrengen op uw bestrating. De groene aanslag lost hierdoor op en spoelt weg met de volgende regenbui. Dus geen geschrob meer.
 

Onderhoud gazonMaaiwerk 
Voor een mooi strak gazon is regelmatig maaien belangrijk. Het zorgt voor een dichte grasmat en voorkomt dat het gras gaat bloeien. De graskanten moeten worden afgestoken of bijgeknipt om ze mooi recht te houden. Naast deze werkzaamheden behoort ook het maaien van ruwgrasterreinen en taluds tot de mogelijkheden.

 
 


Verticuteren 
Mos en oud gras kan worden verwijderd door het verticuteren van het gazon. Bij deze techniek snijden messen door de grasmat. Dit stimuleert het gras om weer nieuwe uitlopers te maken waardoor een compacte grasmat ontstaat.
 


Beluchten 
Door het beluchten van het gazon kan de dichtgeslagen of verslempte bodem beter water opnemen en afvoeren. De grasmat wordt groener van kleur, groeit beter en regenwater wordt makkelijker afgevoerd. Beluchten is vooral van belang voor gazons die veel betreden worden, waarvan de bodem weinig humus bevat of waar altijd met een maaitrekker wordt gemaaid.
 


Walsen 
Het walsen van de grasmat kan nodig zijn om de grasmat weer vlak te maken, bijvoorbeeld als er mollen aan het werk zijn geweest. Er ontstaat een mooier en strakker maaibeeld, wat ook weer beter is voor de messen van de maaimachine.

 


Bemesten 
Voor het bemesten van gazons gebruiken wij langwerkende organische meststoffen die drie maanden lang voedingsstoffen afgeven. Hierdoor hoeft maar twee keer per seizoen te worden bemest. Een ander voordeel van deze meststof is dat het gras niet verbrand als de mest met zonnig weer wordt toegepast.
 


Egaliseren 
Wij kunnen uw gazon egaliseren door middel van dressen. Hierbij worden kuilen in het gazon uitgevlakt met een mengsel van fijngemaakte grond, zand en compost. Bij diepere kuilen zal na het dressen worden bijgezaaid. Voor het overige groeit het gras gewoon weer door de dreslaag heen.
 


Mollenbestrijding 
De meest effectieve methode om van mollen af te komen is nog steeds het zetten van klemmen. De manier waarop de klemmen worden gezet luistert wel heel nauw, want mollen hebben een goed reukvermogen waardoor ze onraad snel door hebben.
 


Overige bestrijding 
Ook voor het bestrijden van ongedierte zoals emelten en engerlingen kunt u een beroep op ons doen. Dat geldt ook voor problemen in gazons die ontstaan door voedingsgebrek of door schimmelinfecties als rood-draad en sneeuwschimmel.